Beweegmomentjes tijdens de Beweegroute

geplaatst in: beweegmomentjes, sociaal, vitaal | 0

Vandaag liepen we met een sympathiek groepje wijkbewoners de Kwiek Beweegroute in de Nijmeegse wijk Lindenholt. Deze beweegroute is tot stand gekomen door samenwerking van de Gemeente Nijmegen, het Wijkatelier Lindenholt en de Vincentius Vereniging Nijmegen.

Wat een pracht initiatief is dit! Deze beweegroute maakt gebruik van het meubilair in de buurt. Van de sportmedewerker van de gemeente Nijmegen begrijp ik dat onze gemeente in meer wijken ‘beweegroutes’ realiseert om sporten, bewegen, spelen én ontmoeten te stimuleren. Top!

Het is een prachtige herfstochtend, de sfeer zit er goed in. We zijn ongeveer een uur met elkaar in beweging. We volgen de gemarkeerde stoeptegels.

Op 15 plekken staan we even stil voor een oefening. De oefeningen variëren van schouders draaien tot been strekken. Alle oefeningen worden duidelijk uitgelegd en er is een goede beschrijving bij. We hebben met zijn tienen plezier tijdens het doen van de bewegingen. Ieder voert de beweegmomentjes uit binnen haar eigen mogelijkheden.
We doen het kalmpjes aan en we genieten.


Dit is onze eerste KWIEK beweegroute met vertrekpunt Vincentius. Maar zeker niet de laatste. Volgende week weer. En de week daarna, en daarna, etcetera.

Nijmegen Vitaal

Deze beweegroute-met-elkaar was bovendien het eerste stapje van mijn project in het kader van de Masteropleiding Sport- en BeweegInnovaties. Samen met Linda van Aken van de Vincentius Vereniging Nijmegen ga ik een pracht van een sociaal vitaal project neerzetten.
Wij gaan met het Fitcoin® Health Community platform de eerste Nijmeegse Smart Health Community realiseren. Het project heeft als titel: Nijmegen Vitaal. Ik houd jullie op de hoogte. To be continued dus.

Voor nu zeg ik : “Stappenteller aan en gaan.” #beweegmomentjes

Deel dit bericht met je netwerk >