Vitaliteit van mensen die weinig bewegen

geplaatst in: beweegmomentjes, sociaal, vitaal | 0

Veel bedrijven doen er van alles aan om de vitaliteit van hun medewerkers te verhogen.
Er worden vitaliteitsweken en vitaliteitsbijeenkomsten georganiseerd, via de interne nieuwsbrief worden medewerkers gestimuleerd vooral te komen en mee te doen.
En dan komen meestal dezelfde sportievelingen; zij zijn wel te porren voor een sportieve activiteit. Want ja, zij zijn al intrensiek gemotiveerd…

Het aanbod om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te verhogen wordt amper gebruikt door mensen die weinig bewegen. Bij hen ontbreekt de intrinsieke motivatie… En dat is nou net die doelgroep waarvan je wilt dat ze in beweging komen. Dat ze werken aan hun vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Bewegen belonen

En wat blijkt? Juist die doelgroep die van nature minder sport-minded is gaat bewegen door beloning. En daarom ben ik zo enthousiast over het Fitcoins-concept. Beloon mensen voor bewegen en ze komen in beweging. Voor de een is dat omdat ze met 10 x 10.000 stappen een gratis vers groentenpakket kunnen krijgen, voor de ander omdat ze voor 100 Fitcoins naar het theater kunnen.

Daarom .. Fitcoins

Vanuit de gedragspsychologie blijkt dat als mensen direct en laagdrempelig worden beloond ze in beweging komen. Dat blijkt ook uit de ervaringen die inmiddels zijn opgedaan met de FitcoinApp van ItsMyLife.

bron: Omroep Brabant

Dit zijn de woorden van Tonjo uit Eindhoven: “Ik vind het leuk. Je doet iets en je krijgt er ook nog iets voor.” (zie ook de video van Omroep Brabant)

“Het is leuk om een presentje te krijgen omdat je je hebt ingespannen. ” aldus van Willem (65) uit Ridderkerk, een van de eerste gemeenten naast Eindhoven, waar het Fitcoins-concept is uitgerold.


En dan nu: het Rijk-van-Nijmegen in

Vanuit de positieve ervaringen die we hebben opgedaan bij Vincentius Vitaal gaan we verder de regio in. Naar voorbeeld van EindhovenVitaal gaan we het komende jaar Nijmegenaren helpen met het ontwikkelen van een gezonde leefstijl.

Doe je mee?

Om zo veel mogelijk mensen te motiveren en te helpen richting een actieve leefstijl zijn we in het Rijk van Nijmegen gestart met het project Rijk van Nijmegen Vitaal. Via de Fitcoin-app kunnen deelnemers Fitcoins sparen voor gezonde producten en diensten. Kwestie van stappen tellen via eigen smartphone of een stappenteller die gekoppeld is aan de Fitcoin-app.

Kom naar de informatiebijeenkomst op 17 maart bij Vincentius Nijmegen. Lees meer en geef je op.


Deel dit bericht met je netwerk >