Zitten lijkt onschuldig maar dat is het niet. Veel zitten brengt namelijk gezondheidsrisico’s met zich mee. Onze (werk) omgeving is ingericht op zitten, en zitten is gewoontegedrag; het verloopt automatisch en onbewust.

Maar… ons lijf is gebouwd om te bewegen. Daardoor ontstaan er klachten als we te lang achter ons beeldscherm aan bureau (of keukentafel) zitten. De oplossing lijkt betrekkelijk eenvoudig. Kwestie van meer beweegmomenten inlassen en zittend werk afwisselen met staand werken. Toch lukt het de meeste mensen niet om meer in beweging te komen..

In het huidige corona-tijdperk loert te-veel-zitten-achter-het-beeldscherm om de hoek. Met de nodige consequenties die voorkomen kunnen worden. Daarom bieden wij deze bedrijfswebinar aan voor bedrijven en organisaties die de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van medewerkers belangrijk vinden.

Voor thuiswerkers & kantoorwerkers

Investeren in goed meubilair voor een ergonomisch verantwoorde werkplek is 1. Investeren in goed gebruik daarvan en verminderen van zitgedrag is 2 : en dat is waar het in onze live bedrijfswebinar over gaat.
Dit webinar is gericht op veranderen van zitgedrag, thuis en op het werk.

Na het volgen van het live-webinar :

  • weten deelnemers wat de gezondheidsconsequenties van veel zitten zijn;
  • zijn deelnemers zich bewust van hun eigen zitgedrag;
  • kennen deelnemers alternatieven voor activiteiten die zij normaal zittend doen;
  • lassen deelnemers meer beweegmomentjes gedurende hun dag in;
  • zijn deelnemers gemotiveerd meer te bewegen;
  • verkorten deelnemers hun zitgedrag en blijven even productief, efficient en creatief – of zijn zelfs productiever, efficienter en creatiever. En vitaler.

Ons motto is :

Meer bewegen begint met minder zitten.

We geven ieder live-webinar op een specifiek moment voor een specifiek bedrijf. U bent er dus van gegarandeerd dat het live-webinar op dat moment alleen voor werknemers van uw bedrijf is.

Tarief webinarAantal deelnemers
€ 39525 max
€ 59526-50
€ 99551-100

excl. BTW / Tarief vanaf 100 deelnemers: op aanvraag.

Follow-up

Het live online webinar is gericht op bewustwording. Het is een opstap naar waar het werkelijk om gaat; concrete gedragsverandering waardoor de vitaliteit toeneemt. Gevolg: mensen worden creatiever en productiever. Prettig voor de werknemer én de werkgever.
Omdat voor een duurzame gedragsverandering herhaling belangrijk is bieden we ook een follow-up aan. Dit zijn 7 mini webinars à 10 tot 12 minuten per keer. Deze korte beweegmomentjes-webinars zijn gericht op duurzame verankering van inzichten die deelnemers tijdens de live webinar hebben opgedaan. Deze reminders in de vorm van begeleide beweegmomentjes dragen eraan bij dat deelnemers hun zitgedrag daadwerkelijk gaan veranderen. Hierdoor zullen deelnemers als vanzelf meer korte beweegmomentjes intergreren tijdens bureauwerkzaamheden.

Vraag een offerte aan voor wat betreft de follow up. Heeft u specifieke wensen ? Geen probleem, wij overleggen graag.