Om zo veel mogelijk mensen te motiveren en te helpen richting een actieve leefstijl zijn we in het Rijk van Nijmegen gestart met een nieuw project.

Wij hebben in samenwerking met It’sMyLife besloten de It’s My Life-app open te stellen voor álle bewoners en ondernemers in de regio Rijk van Nijmegen.

Kom in beweging voor een ander:
doe gratis mee met onze Corona-actie
‘van klappen naar fietsen en stappen.’

Download nu gratis de ItsMyLife-app en log in met de code ‘SamenRijk’.
Je wordt daarmee automatisch lid van de community Rijk-van-Nijmegen-Vitaal. Dan heb je toegang tot de catalogus met het vitale aanbod en de optie om je gespaarde Fitcoins te doneren aan medewerkers in beroepen die momenteel hard aan het werk zijn om de gevolgen van de Corona-crisis in te dammen.

Virtuele munt als beloning voor stappen

Wetenschappers drukken ons op het hart vooral nu fysiek in beweging te blijven, omdat bewegen de weerstand verhoogt en het immuunsysteem versterkt. Nu veel Nederlanders, zowel kinderen als volwassenen, noodgedwongen thuiswerken en sportclubs en fitnesscentra gesloten zijn, is het extra moeilijk aan dit advies tegemoet te komen.

Persbericht

Nijmegen, 6 april 2020 – Onder het motto ‘Van klappen naar fietsen en stappen” worden inwoners van het Rijk-van-Nijmegen gemotiveerd letterlijk in beweging te komen om helden in deze Corona-tijd te belonen voor hun inzet. Vanaf vandaag kunnen alle inwoners Fitcoins verdienen door sportief te bewegen en deze Fitcoins doneren aan medewerkers in de beroepen die momenteel hard aan het werk zijn om de gevolgen van de Corona-crisis in te dammen.

De initiatiefnemers proberen met deze actie enerzijds inwoners van het Rijk van Nijmegen meer te laten bewegen en tegelijkertijd helden een hart onder de riem te steken. “We kunnen nu natuurlijk wel gaan klappen, maar we kunnen ook kijken of we echt iets kunnen betekenen voor al deze fantastische mensen die onze stad dragen” aldus Gerjo Schepers van Rijk-van-Nijmegen-Vitaal.

Virtuele munt als beloning voor stappen
Wetenschappers drukken ons op het hart vooral nu fysiek in beweging te blijven, omdat bewegen de weerstand verhoogt en het immuunsysteem versterkt. Nu veel Nederlanders, zowel kinderen als volwassenen, noodgedwongen thuiswerken en sportclubs en fitnesscentra gesloten zijn, is het extra moeilijk aan dit advies tegemoet te komen.

Vak vullen met vakkenvullers bij NEC
Binnen een week zijn er al 2 acties opgezet. De eerste actie is voor de vakkenvullers van diverse supermarkten. Ons eigen NEC reageerde direct enthousiast en stelde kaartjes beschikbaar voor de actie “Een Vak vullen met Vakkenvullers”. Voor als er straks weer wedstrijden zijn natuurlijk.
“Fantastisch dat NEC direct wil helpen om de stad in beweging te krijgen en de vakkenvullers extra in het zonnetje te zetten” aldus Isabel Voet van Rijk van Nijmegen Vitaal. “Het toont aan hoe betrokken deze club is bij onze stad.

Met een tweede actie organiseren wij een gezellige en gezonde kookworkshop voor zorgmedewerkers om hen te bedanken voor zijn of haar inzet in deze Corona-crisis.

Via de It’s My Life-app kunnen deelnemers Fitcoins sparen met hun smartphone.

Fitcoins sparen

Via de Fitcoin App worden je beweegmomentjes omgezet in Fitcoins, inwisselbaar voor korting of gratis producten/diensten.

Ondernemers en bedrijven, motiveer ook uw medewerkers en collega’s in beweging te komen.

Wij helpen organisaties, bedrijven, gemeentes en instellingen om een eigen Smart Health Community (SHC) op te bouwen. Hierbij maken we gebruik van het innovatieve online Fitcoin platform van ItsMyLife24. In een Fitcoin Health Community worden bewegingen die door activity tracker of smartphone zijn geregistreerd, omgezet in virtuele waarde > Fitcoins.

De pluspunten van de Fitcoins Health Community

  1. bevordert zelfregie op gebied van gezondheid en welzijn
  2. zorgt voor sociale binding, versterking en ondersteuning
  3. slimme combinatie van technologie en gedragswetenschap
  4. gebruikt data betekenisvol met het doel resultaten te verbeteren
  5. maakt nieuw innovatief ecosysteem met lokale partijen mogelijk.

Een pracht van een innovatie waarmee we door verbeterde connectiviteit en technologische groei op een moderne manier gezond gedrag stimuleren.

Meer weten? >Contact